Nytt! 

Nu tar vårt konstnärspar Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald över. Den resan är inte så enkel, eftersom de ofta inte daterade sina verk och de källor som jag använder inte alltid överensstämmer med varandra. I början av deras historia kommer jag att ange varifrån jag har inhämtat all information, som jag bygger de här sidorna med hjälp av. OBS! Eftersom det under resan gång har dykt upp en hel del nytt, så är en stor omarbetning på gång. De fyra första avsnitten är klara i sina nya version.

Om innehållet.

Förutom att jag skriver om mina ävertyr på resande fot, så skriver jag nu också om bohemernas Paris från 1900-talets början: I bohemers fotspår. Det är lite mer än en stadsvandring i Paris. En populärhistorisk resa skulle man kunna kalla det. 

Sedan blev jag intresserad av de olika konstnärerna som växte fram på den tiden. Jag delar med mig om dessa i kaptitlet: New Wave art. Några har jag avhandlat: Chagall, Miro, Calder, Mondrian, Picasso, Kandinsky, Salvador Dalí, Henri Matisse och Hilma af Klint. Nu följer vårt eget modernistiska konstnärspar Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald. 

Flera konstnärer finns samlade under rubriken New Wave Art.

- den som är under bearbetning finns sist i innehållsförteckningen. Picasso, Matisse, och Salvador Dalí får egna rubriker på slutet, då deras hektiska historier är så omfattande.

Tips och annat.

Bäst fungerar mina berättelserna på läsplatta eller datorskärm. Även smartphone fungerar hjälpligt. Innehållsförteckningen öppnar du då genom att klicka på strecken högst upp på sidan

Även om min research är ganska omfattande, så kan ju grodor smyga sig in. Om du skulle hitta några sådana, så hoppas jag att du hör av dig.

Många frågar sig kanske om det inte är copyright på bilderna, som jag använder. Svaret är att de flesta är vad man kallar publika, och får användas och delas utan licens. Andra måste man man använda restrektivt och icke kommersiellt. Och den här hemsidan är ju gratis än så länge. En del bilder har jag köpt rättingheter till.

Följ den spännande resan med vårt eget svenska modernistiska konstnärspar Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald.